Att välja rätt möbler

Du har bestämt dig för att göra en större förändring i ditt hem eller så har du kanske precis flyttat till ditt eget boende. När man ska inreda sitt hem med möbler är det viktigt att man har lite is i magen och planerar inköpen noga. Att köpa möbler som man sedan inte tycker om eller som inte passar in i hemmet gör bara att man slösar tid och pengar i onödan. Satsa på att välja rätt från början så har du ditt drömhem snabbare än du kan ana.

Ett vanligt misstag när det kommer till valet av möbler är att man antingen köper för stora möbler eller för små. Placerar man för stora möbler på en liten yta så ser rummet oftast mycket trångt och tungt ut, medan alldeles för små möbler i ett stort rum får rummet i obalans. Detta misstag sker främst i samband med inköp av större möbler som soffa, bord, säng eller garderober, men kan naturligtvis även innefatta mindre möbler som sängbord, hallbord eller soffbord.

För att undvika misstagen finns det en inredningsregel som till och med experterna använder sig av. Regeln kallas för två tredjedelars-regeln och betyder att möblerna man köper inte ska ta upp mer plats än två tredjedelar av den yta/möbel/vägg som möbeln har bakom sig. För att göra det lättare kommer vi ge ett exempel på detta här nedan.

En soffa som placeras mot en vägg ska aldrig vara större än två tredjedelar av väggen som soffan har bakom sig. Vill man ha ett soffbord till soffan så ska bordet inte vara större än två tredjedelar av soffans totala längd och en matta bör inte vara större än två tredjedelar av golvet i rummet som den befinner sig i. Denna regel går tyvärr inte att använda sig av i alla situationer, men den kan dock vara till hjälp i majoriteten av fall.

About The Author

Related Posts