Inred med textilier

Vi köper oss nya möbler för att göra fint i vårt hem, målar om väggarna eller kanske till och med startar igång ett stort renoveringsprojekt. Utöver detta ser vi till att väggarna är fyllda med läckra tavlor eller att köksluckorna följer trenden med exakt rätt kulör. Det fixas och donas ständigt i svenska hem och många inredningstrender kommer och går. Både då och nu är det den minimalistiska inredningsstilen som har gått hem hos många, men om man inte gör det på rätt sätt finns det risk att hemmet känns väldigt kallt och opersonligt.

Ett kallt och tråkigt hem vill ingen vistas i och med enkla och billiga knep kan du få till den där mysiga och hemtrevliga känslan i ett nafs. Om så önskas kan du fortfarande behålla den minimalistiska inredningsstilen om så önskas, men vill man tillföra lite mer värme är det helt klart textilier som man bör satsa på.

När det kommer till inrednings och textilier så omfattar detta väldigt mycket. Textilier kan bland annat vara vackra dukar, gardiner, soffkuddar, filtar, plädar eller t.ex. överkast. Genom att låta tygerna vara i fokus i ditt hem kan du ge hemmet mer personlighet och värme, vilket i sin tur kommer att ge dig ett hem som känns mer behagligt att vistas i.

Precis som med allt annat gäller det att inte överdriva med textilier. Satsa på snygga soffkuddar i härliga färger eller gardiner med en varmare ton. Vill man hålla sig till ljusa färger kan man istället tänka på materialet. Plysch, sammet, siden eller lurviga tyger är utmärkta för den som vill ge hemmet ett mjukare intryck. Soffkuddar i siden kan mjuka upp den allra stelaste skinnsoffa och en lurvig matta får vilket golv som helst att se mjukt och skönt ut. Vill man följa den minimalistiska inredningsstilen till max är det färger som brun, grön, vit och beige som man bör hålla utkik efter. Jordfärger.

About The Author

Related Posts