Låt lamporna ta plats!

Människor, inklusive jag själv, lägger fokus helt fel när vi inreder våra hem. Själv vet jag med mig att jag lägger alldeles för mycket intresse i vilka dekorationer jag ska ha i fönstret eller hur jag skapar mig ett snyggt stilleben med alla snäckor jag hittade på stranden under föregående sommar. Ständigt är jag igång och förändrar hemmet, men glömmer lika ofta bort vikten av en bra belysning och att börja använda mig mer av olika ljuskällor i mitt hem.

Du har säkerligen själv märkt av hur kallt och tråkigt ett rum känns om man endast har en taklampa. Taklampor har oftast ett stelt, vitt och kallt ljus, av den anledning att man vill att rummet ska lysas upp så bra som möjligt. Detta är dock ingen hemtrevlig känsla som man vill ha när man t.ex. kollar på tv på kvällen eller läser en bok för att varva ner inför natten. Genom att inreda med flera ljuskällor i ditt hem skapar du en mer hemtrevlig atmosfär som dessutom får rummen att kännas mycket större.

Du väljer naturligtvis själv vilken typ av lampor som du vill använda dig av, men förhoppningsvis är du både miljösmart och ekonomisk i ditt val av glödlampor. På lightsymposium.se kan du bland annat läsa om alla olika typer av ljus och lampor som det finns, men även vad de bästa alternativen är och vilka fördelar det finns med diverse lampor.

Är du ändå i behov av inspiration så kan inredning med belysning se ut så här:

  • Vardagsrum – taklampa, fönsterlampa, bordslampa
  • Sovrum – taklampa, bordslampa eller läslampa
  • Badrum – taklampa och extra belysning över spegel
  • Kök – taklampa, lampor över arbetsbänkar, lampa över spis
  • Garderob – taklampa eller spotlights

Det kan låta mycket att ha flera olika lampor i ett och samma rum, men sanningen är att belysningen faktiskt är mycket viktig för vårt välmående, vilket gör att man definitivt bör satsa lite extra på denna inredningsdetalj.

About The Author

Related Posts