Lyckas med inredningen

Vi vill alla ha det där perfekta hemmet där inredningen ser ut att komma från en inredningsexpert, men att inreda sitt hem på ett snyggt och välplanerat sätt kan vara svårare än man tror. Det är inte ovanligt att man har en mycket tydlig bild i huvudet om hur man vill att slutresultatet ska se ut, men när jobbet väl är klart är man ändå missnöjd. Ganska snart börjar tankarna återgå till att vilja förändra i hemmet igen och den tidigare inredningen kastas ut för ny. Genom att följa dessa tips minimerar du risken för att bli missnöjd och sparar således in en hel del pengar.

1. Planering

En av de absolut viktigaste punkterna när man ska inreda är att planera. Mät upp rummen som du ska arbeta med, så att du vet exakt hur stora ytor du har att bruka. Visst kan det kännas tråkigt och onödigt, men en ordentligt uppmätning kommer rädda dig från många felköp.

2. Personlighet

Visst kan det vara bra att få inspiration från inredningsmagasin eller internet, men glöm inte bort att visa vem du är. Ett hem bör vara personligt på alla sätt och vis, både för att du ska trivas, men även för att man ska se vem som bor i hemmet.

3. För mycket av det goda

Överdekorera inte ditt hem med diverse inredningsprylar. Håll dig till några få väl utvalda föremål som du verkligen uppskattar.

4. Variation

Även om det kan kännas lockande, köp inte alla möbler och all inredning från en och samma butik. Variera dig genom att köpa inredning från olika butiker eller t.ex. från loppmarknader eller butiker i utlandet.

5. Textilier

När du förändrar textilier i ett rum kan du skapa stora förändringar till en billig peng. Byt överdrag på soffan, skaffa snygga plädar, ändra färg på gardinerna eller ändra kuddöverdragen på soffkuddarna.

About The Author

Related Posts