Skapa en känsla av rymd

Nästan alla människor har något rum i sitt hem som är litet och aningen svårt att inreda. I vissa fall handlar det inte ens om ett specifikt rum, utan kanske att hela hemmet i sig är litet och knepigt att få ihop på ett snyggt sätt. Det kan låta enkelt i teorin att inreda ett mindre rum, eftersom man ändå inte får plats med alldeles för mycket saker, men sanningen är att det är aningen svårt att inreda mindre ytor.

Anledningen till detta är för att man helt enkelt har mindre ytor att arbeta med. De allra flesta vill att rummen ska kännas så luftiga som möjligt och för att lyckas med detta gäller det att man frigör så mycket golvyta som möjligt. Ju mer golv som syns, desto större kommer rummet också att kännas.

Några viktiga saker som man bör tänka på när man inreder ett litet rum är att använda sig av ljusa kulörer, speciellt på väggar och tak. Det dagsljus som man får in under dagen reflekterar sig bättre på ljusa ytor och kommer i sin tur få rummet att kännas större. Det är även bra om man försöker undvika så mycket stora, tunga och mörka möbler som möjligt, speciellt när det kommer till byråer och t.ex. säng. Välj bort sängramen helt eller satsa på en med enbart galler.

En annan viktig punkt är att jobba med väggar istället för med golv. Det finns idag mängder med snygga möbler som passar utmärkt att använda på väggen och med rätt upphängningsanordningar behöver du inte oroa dig för att möblerna ska falla ner. Skåp med skåpdörrar är ett mycket bra exempel på en sådan möbel. Förutom att du får möjlighet till förvaring så har du även frigjort ditt golv. När golvet är så fritt som möjligt blir även städningen lättare och alla vet att ett lättstädat rum också är ett snyggare och mer luftigt rum, om det städas, det vill säga.

About The Author

Related Posts